9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Mega Yayınları 146. Sayfa Cevapları
TÜM SINIFLARA AİT DERS ve ÇALIŞMA KİTAPLARI CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ
1-) Net kuvvetin yaptigi iş, neden kinetik energi degisimine esittir? Net kuvvet 0'dir kinetik enerjiyle ayni net kuvvtt cismi hareket ettirir. Eğer sıfır ise cisim ya duruyodur ya da sabit hizdadir.
 2-)Kinetik enerjinin kutleylr digru orantılı olduğu nasıl açıklanır? Cismin kütlesine bağlıdır. Aynî süratle hareket eden cisimler arasında ise kütlesi buyuk olan cismin kinetik enerjisi daha fazladir. 
3-) Ali kütüphanesini düzenlerken orta raftan teker teker aldığı kitaplardan birini asagidaki rafa digerini yukarıdaki rafa yerlestiriyor ali bu islerin hangisinde kitabin agirligina karsi is yapmistir ? Neden? Yukarı doğru çünkü zaten kitabin agirligi agirlik merkezinin yonunde asagi dogru yer cekimi var bu nedenld yukariya kaldirarak agirliga karsi is yapmış olur.
 4-) Ağırlığa karşî yapılan iş neden yer çekimi potansiyel enerjisinin degisimine esittir? Çünkü ağırlığa karşı iş yapmak cismi belirli bir seviye Yükseltmek demektir yükselen cismin potansiyel enerjisi değişir. Enerji korunumu gereği artis baska bir enerjinin azalmasiyla mumkundur. Bu dnerji kuvvetin enerjisidir. Kuvvet kendu rnerjisini cismi yukselterek is yaparken kullanir. Kaybolan bu enerji yukselen potansiyel enerjisone gider.

9 fizik mega ders kitabı cevapları ile ilgili görsel sonucu
Yasal Uyarı: Yayınlanan yazıların ve haberlerin tüm hakları calisma-derskitabicevaplari.com'a aittir.

, ,

0 yorum

LÜTFEN YORUMLARINIZI YAZINIZ

d. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Popüler Yayınlar